Riznica znanja

Od Prade u Milanu preko Predsedničke palate – Tara Concept stigao i u Novi Sad

Jedan od najvećih domaćih proizvođača ekskluzivnih parketa i podnih obloga, Tara Concept, otvorio je vrata svog novog izložbenog salona 17.11.2022. godine u Bulevaru Evrope 38 u Novom Sadu. Kao deo svoje unikatne ponude novog prodajnog salona Tara Concept će predstaviti handmade parkete, enterijerska sobna vrata, dizajnerske stočiće i najekskluzivniju keramiku.

Tara Concept je lider u oblasti proizvodnje parketa u Srbiji, zvanično jedno od 100 najuspešnijih preduzeća u našoj zemlji. Više od tri decenije njihov parket krasi neke od najlepših zdanja i domova širom Evrope i sveta, a takođe je svoje mesto našao u ekskluzivnim projektima novogradnje u Srbiji.

Iz rukovodstva kompanije navode da put koji su prešli nije bio brz, ali je doprineo kvalitetu i asortimanu kojim se danas ponose:
“Koristeći najsavremenije tehnologije u industriji obrade drveta i njegove zaštite kao krajnjeg proizvoda, naučili smo da se trendovi menjaju, a da na neke možemo čak i da utičemo, time što ih stvaramo. Neretko smo bili prvi koji nude nešto sasvim drugačije na tržištu. Nismo se plašili da budemo inovativni, a sve u cilju poboljšanja ponude. Od samog početka poslovanja trudili smo se da sačuvamo tradicionalnu obradu drveta i specifičan način stvaranja parketa koji je zahtevao najsavremenije tehnologije. Spoj tradicionalnog i modernog doneo nam je pregršt ideja koje svakodnevno implementiramo u domove, poslovne prostore i hotele širom Evrope. Kako bismo vam pokazali koliko nam je stalo da i u budućnosti budemo sve bolji odlučili smo da otvorimo novi prodajni salon u evropskoj prestonici kulture, sa postavkom proizvoda koja će vam poslužiti da donesete najbolju odluku za svoj dom. ”

Dođite i uverite se zašto su projekti poput Osservatorio by Prada – Milano, Predsednička palata – Uzbekistan, BMW Show Room – Beograd, MiaMaya TC Rajićeva – Beograd, Diamond Garden – Skoplje, Flatiron – Skoplje, BW Mangolija, BW Terraces, Benetton – Shopping Center Ušće, Geozavod – Beograd ukazali poverenje Tara Concept parketima.

Izvor: MojNoviSad.com

Predlažemo da pogledate

Riznica znanja

Nakon dugogodišnjeg bavljenja poslom, pre svega proizvodnjom parketa, mogu slobodno zaključiti da majstori za postavku, montažeri , jednostavnije rečeno parketari, predstavljaju najbitniji činilac u celokupnom segmentu koji se zove parket u enterijeru.
Da li ste znali da vrhunski kvalitet, handmade parkete i postavku po sistemu „ključ u ruke“ možete pronaći u domaćoj kompaniji Tara Concept? Kada su u pitanju podovi u enterijerima, primarni faktori na osnovu kojih arhitekte biraju tip podnih obloga su estetika, kvalitet i dugoročna vrednost.
Uobičajeno se kaže da je drvo veće čvrstoće ukoliko mu je veća gustina. Metoda koja se često koristi za utvrđivanje čvrstoće drvenog poda je takozvana Brinell metoda.
Hrast(Quercus) ima oko dvestotine vrsta. Najpoznatiji je hrast lužnjak koji se tradicionalno koristi kao drvo velike čvrstoće, odličnih karakteristika, jedinstvene teksture i boja.
Kako bi Vaš parket u stambenom ili poslovnom prostoru izgledao savršeno treba planirati pre postavljanja same obloge. Naime, kvalitetna priprema podloge omogućiće Vam maksimalnu trajnost, lep estetski doživljaj i udobnost u prostoru.
Podloga na koju se postavlja drvena obloga, parket ili brodski pod, mora da bude čvrsta, nosiva, ravna kao i odmašćena i otprašena. Ukoliko je podloga na bazi cementa, potrebno je da zadovolji vrlo bitan uslov koji se odnosi na vlažnost.